Degustační miniset Dopff Au Moulin

Exkluzivně v Dal.Zas

Skladem (>5 ks)
Kód: 594
Značka: Dopff Au Moulin
799 Kč
Kategorie: Degustační sety
Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Insta dal.zas (1)
Novinka Tip

Dva nejoblíbenější crémanty od výrobce Dopff Au Moulin nyní ve zvýhodněném degustačním minisetu. Do 30.10.2023 uplatněte kód DOPFFSET a získejte 20% slevu!

 

Dopff Au Moulin - Wild Brut (zero dosage) 2017

Ročníkový AOC Crémant 2017 má síce označení Extra Brut, neobsahuje však žádou přidanou dosáž cukru. Překvapí Vás svou čistotou a vinozitou. Má perzistentní kyselinku a v závěru nádech citronu sublinuje slanost. Perfektně se hodí ke všem jodizovaným pokrmům, grilovaným rybám nebo ústřicím. Královské víno pro fine dining zážitek. Obsah alkoholu 12%

 

Dopff Au Moulin - Rosé Brut

Krásné losově růžové Rosé v krásné lahvi. Průkopník Crémantu Dopff au Moulin nezapomína držet ve svém portfoliu růžový Crémant na každý den. Má jemnou ale perzistentní kyselinku. Hodí se k pokrmům z lososa (např. koulibiac) nebo k dezertům s červeným ovocem. Obsah alkoholu 12%

Nesmírně zajímavý a poutaví příbeh vinařství Dopff Au Moulin začíná v dávném středověku. Toto vinařství jehož původ sahá do roku 1574 dnes vede 13. generací Etienne-Arnaud Dopff spolu s manželkou Marléne.

Historie tohoto starodávného vinařského rodu je spojená s neustálým rozvojem a pokrokem v oblasti výroby vína. Dopff Au Moulin je vinařství, kde nalezneme původ francouzského Crémantu!

Už téměř 450 let vyrábí Dopff vína v oblasti kolem města Riquewihr. Město se nachází v nadmořské výšce 300 metrů a leží pod Vogézským úpatím, chráněné před severními větry a západními dešti. Výjimečná kvalita půdy, její jižní expozice a výrazné mikroklima v horních částech Riquewihru jsou zodpovědné za širokou škálu hroznů a za kvetení mandloní mezi vinicemi.

Byl to právě pionýr vinařství a vizionář Gustave-Julien Dopff, kdo jako první adaptoval tradiční metodu výroby šumivého vína v Alsasku v roku 1900 poté, co se tuto metodu naučil aplikovat v oblasti Champagne. Vynalezl tím Crémant d’Alsace. Jeho syn Julien-Pierre se v roce 1976 zasadil o to, aby v Alsasku vznikla AOC apelace pro Crémant d´Alsace. 

Každý Dopff Crémant má vlastní recept a podíl odrůdy révy, ze které je vyráběn. V závislosti na očekávané chuti se vyrábí z jedné odrůdy vinné révy uvedené na etiketě (například Dopff Chardonnay), nebo ze směsi (například Cuvée Julien, které se vyrábí z Auxerrois a Rulandského bílého).

Nejčastěji používanou odrůdou pro Crémanty je Rulandské bílé, které přináší jemnost a svěžest. Složitější Rulandské šedé nabízí plné chutě a Chardonnay je obvykle chváleno pro svou lehkost. O Crémantu Rosé není pochyb: vyrábí se výhradně z lahodného a plného Rulandského modrého.

Některé Crémanty s dlouhým zráním jsou ročníkové. Vykazují více máslových, dokonce toastových tónů.

Vinařství Dopff směřuje s získání označení organické výroby vína a Crémantů a momentálně prochází transformací, která trvá několik let.

Zpět do obchodu